Door de “stedelijke verstening” ontstaan problemen met de waterafvoer in Nederland. In verband met het gemak in onderhoud wordt een tuin vaak grotendeels bestraat. In diverse gemeentes wordt hier tegenwoordig veel aandacht aan besteed. Inwoners worden bijvoorbeeld aangespoord om een geveltuintje te creëren.

Soms hebben we last van teveel water en soms is er sprake van een tekort. Een gesloten bestrating laat weinig water door. Het water loopt tijdens een regenbui over de tegels via de straatputten de riolering in. Daarom is het belangrijk om te zorgen voor voldoende niet verharde plekken in de tuin. Halfopen en open verharding zoals grind, houtsnippers of een onverhard pad laten wel water door. Hoe meer de tuin verhard is en veel regenwater via de riolering verdwijnt des te droger de tuin wordt. Dit betekent weer meer sproeien, omdat het grondwater waar de wortels het water krijgen te diep is. Vooral in de zomer wanneer de planten en bomen veel water opnemen is dit slecht voor de beplanting.

In ons tuinontwerp houden wij rekening met goede afwatering, zodat u bijdraagt aan de verbetering van de Nederlandse waterhuishouding en minder werk heeft aan het sproeien in de zomer. Ook als u ervoor kiest om uw tuin grotendeels te bestraten zoeken wij een oplossing voor dit probleem.

  • Kekohoveniers_waterhuishouding_tuin

Keko hoveniers

Telefoon: 06 463 429 70 
Email: info@kekohoveniers.nl
Website: www.kekohoveniers.nl

facebook

KvK nummer: 70980454

Keko hoveniers

Telefoon: 06 463 429 70 | Email: info@kekohoveniers.nl | Website: www.kekohoveniers.nl

facebook

KvK nummer: 70980454